Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Eksaminen: Volumenudvidelse af vand

15. december 2013 af Helenass (Slettet)

Hej alle!

Jeg skal op til NV eksaminen i NV i morgen, og jeg sidder og prøver at skrive noget teori, men når jeg søger på volumenudvidelse osv. kommer der ikke rigtig noget frem. Så nu vil jeg spørge jer, hvad man kan skrive, mit formål lyder således:

"Formålet med forsøget er at undersøge, hvor meget verdenshavene vil stige, hvis temperaturen stiger med 2 grader. Det vil vi gøre ved, at undersøge vand med forskellige saltkoncentrationers volumenudvidelse.

Derudover vil vi undersøge om, forskellige saltkoncentrationer vil have indvirkning på volumenudvidelsen, ved at rekonstruere forholdene i Det Døde Hav med en saltkoncentration på 31,5 %, som den højeste, Kattegats 3,25 % samt den laveste virkelige saltkoncentration på 0,8 % i Det Baltiske Hav."

Dette er hvad jeg har skrevet i teoridelen indtil videre:

Volumenudvidelse kommer fra det latinske ord: ”expandere”, der betyder rumfangsforøgelse også kaldet volumenudvidelse.

Vands volumenudvidelseskoefficient også kaldet rumudvidelseskoefficient, defineres som den relative udvidelse pr. temperaturstigning. Man kan finde koefficienten ved at bruge følgende formel:

Beta = (deltaV / Vfør) * (1 / (tefter-tfør))

Hvor V er volumen i ml og t er temperaturen i °C

Tabelværdien for vands volumenudvidelse er 0,00021 pr. grad, og ved havvand er værdien 0,00025 pr. grad. Dvs. i teorien vil havets volumenudvidelse, ved en temperaturstigning på 2 grader, være steget til 0,00050.

Håber virkelig I kan hjælpe! :)


Skriv et svar til: Eksaminen: Volumenudvidelse af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.