Matematik

Hjælp til trigonometrisk sinusfunktion?

15. december 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, har fået til opgave at finde funktiosforskfitren for denne svnings/bølge,

som omhandler vandstanden over tid.

Jeg skal benytte funktionen y=a*sin(omega*tid+fi)+k

Men jeg er lidt på bar bund om hvordan dette gøres, håber i kan hjælpe mig =) 

Billede af grafen er vedlagt.

Data:

2.22m - kl 00:00

2.76m - kl 01:00

3.50m - kl 02:00

4,16m - kl 03:00

4,72m - kl 04:00

5,02m - kl 05:00

4,90m - kl 06:00

4,58m - kl 07:00

3,98m - kl 08:00

3,10m - kl 09:00

2,36m - kl 10:00

2,02m - kl 11:00

2,06m - kl 12:00

2,22m - kl 13:00

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af GalVidenskabsmand (Slettet)

y: vandstanden

a: amplituden

omega: 2*pi/T, hvor T er perioden

phi: startfasen

k: middelvandstanden

Vi kan starte med at finde k som gennemsnittet af bølgetop og bølgedal: k = ½*(5,02m+2,02m)=regn selv

a kan findes som forskellen mellem bølgetop og k: a = 5,02m - k

omega: Heldigvis dækker målingerne lige netop en periode. Så T = 13 timer. Beregn nu omega som 2*pi/T.

phi: For nemheds skyld kan vi tage vandstanden til t=0. Du har så 2,22=a*sin(phi)+k (indsæt de fundne værdier af a og k). Løs denne ligning, så har du phi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nummer?!?!?!??!

Dit fucking røvhul (= anus)


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometrisk sinusfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.