Matematik

Skal lave en generel formel, kan man skrive sådan her?

15. december 2013 af AlexanderMøller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med at skrive SRP om Enigma og skal lave en generel formel for koblingspladens indstillinger. Jeg er sådan set kommet frem til selve formlen men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal beskrive betingelserne for den

B = antal bogstaver i alfabetet

B kan være alle naturlige tal (0, 1, 2, 3, 4, 5, ...)

n = antal ledninger

n kan ikke overskride B/2, da en ledning har to ender

n kan være alle naturlige tal, altså f.eks. hvis B = 27, så er det ikke muligt at n = 13.5, men derimod må det være at n = 13. (det er denne del jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal beskrive matematisk)

Jeg har vedhæftet et billede af hvad jeg er kommet frem til.

Mvh Pedro


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af PeterValberg

se denne side [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skal lave en generel formel, kan man skrive sådan her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.