Matematik

Hjælp til ligninger

15. december 2013 af annajohansen (Slettet)

-x - 1 = x + 11    x = _____________

Kan simpelthen ikke klare den, nogen der kan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af arto460 (Slettet)

læg x til på begge sider og træk 11 fra på begge sider. Så skal du til sidst dividere med 2


Svar #2
15. december 2013 af annajohansen (Slettet)


Svar #3
15. december 2013 af annajohansen (Slettet)

#1
 

læg x til på begge sider og træk 11 fra på begge sider. Så skal du til sidst dividere med 2

jeg får det til -5 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Gør prøve ved at indsætte det fundne x i den oprindelige ligning - og se så, om de bliver det samme på begge sider af lighedstegnet

Så vil du opdage, at -5 ikke er korrekt

:-)


Svar #5
15. december 2013 af annajohansen (Slettet)

hvad er det så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug # 1 - men uden fejl -

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2013 af funked (Slettet)

Jeg benytter at led skifter fortegn når jeg flytter det om på den anden side af lighedstegnet

-x-1=x+11

-x-x=11+1 (isolere x)

-2x=12 (divider med -2 på begge sider)

x= -6 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan jo osse bare skrive af - så lærer du ingenting

:-(


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.