Matematik

Ligningssystemer

15. december 2013 af denise94 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej, jeg sidder med nogle lektier her og har lidt problemer som jeg har håber i kan hjælpe mig med :-)

Opgaven lyder på: løs følgende ligningsstymer og tegn derefter linjerne i et koordinatsystem.

1) 3x+4y = 12
3x-4y= -12

2) 3x+4y = 36
3x-4y = -12

Hvordan regner jeg dette ud? :-)

Tak på forhånd !

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af peter lind

Adder de 2 ligninger. Det giver en ligning i den ene variabel x  Det er samme ligning du skriver op to gange


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv at skrive opgaven her - uden fejl . . .

:-)


Svar #3
15. december 2013 af denise94 (Slettet)

1) 3x+4y=12
3x-4y=-12

2) 3x+y= 36
3x-4y=-12

:-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af peter lind

I den sidste opgave skal du trække de to ligninger fra hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Er de 4 ligninger med 2 ubekendte - hvorfor skiller du ikke mellem ligningerne - er det 2 forskellige opgaver?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

1)   Skriv de to ligninger under hinanden og læg dem sammen - så forsvinder y'erne

2    Skriv de to ligninger under hinande og træk dem fra hinanden - så forsvinder x'erne

:-)


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.