Matematik

PostDanmark Pakkestørelse?

15. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

De maksimale pakkestørrelser PostDanmark kan sende som pakkepost er: 
"længde 150 cm og længde + omkreds = 300 cm" 

Antag at i skal sende malerier som Pakkepost, hvad er det største maleri man kan sende, ud fra de oplyste maksimale mål fra PostDK? 

(tykkelsen på maleriene er altid 3 cm)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Du må nok forklare os, hvordan "omkreds" måles . . .

:-)


Svar #2
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Det bliver der ikke fortalt om. Kun det der er kursiv ):


Svar #3
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Har fundet det her billede 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis jeg har forstået det rigtigt, kommer det til at se således ud;

L = 150

O = 2*(3+B)

L + O = 150 + 6 + 2*B = 156 + 2B må højst være = 300

2B = 300 - 156 = 144

B = 72

Maleriet kan da  max være 144 * 150

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Nu kan jeg ikke lige gennemskue opgaven, men vil blot kommentere at det er et meget stort maleri der er regnet frem til i #4...

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2013 af Krabasken (Slettet)

#5

Du har ret - jeg glemte at dividere 2B med 2 - så

B = 72

Altså 72 * 150

:-)


Svar #7
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Jeg kan ikke gennemskue det 4# har lavet i sine mellemregninger, men så længe facitet er rigtigt, så jeg tilfreds. 


5#:  PostDK har angivet nogle max-mål for forsendesler af deres pakker og jeg skal finde ud af hvad det største maleri jeg kan sende ud fra de max-mål postdk har angivet.


Svar #8
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Krabasken:

Betyder det så at det ikke muligt at sende et maleri på størrelsen 80x80 eller 90x90 eller 90x70cm?

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej - men der bliver spurgt om DET STØRSTE maleri, man kan sende

Selvfølgelig kan man sende mindre malerier . . .


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. december 2013 af Krabasken (Slettet)

72*150 = 10800 cm2   (STØRST)

80*80 = 6400 cm2

90*90 = 8100 cm2

90*70 = 6300 cm2


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. december 2013 af hesch (Slettet)

Altså, som jeg læser det, finder man ved 72*150 cm2 :

L = 150

O = 2*150 + 2*72 = 444

L + O = 150 + 444 = 594 cm !

Tro mig:  Postvæsnet anvender en regnemetode, der giver det størstmulige resultat, med henblik på at tvinge pakker ned i størrelse.    :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. december 2013 af SuneChr

Ad # 3

Et rektangulært billede, som er 3 cm i tykkelse, skulle
kunne forsendes med betingelserne:

Ikke volumentillæg, og ikke "Til enkelte lande"

længde  14 - 120 cm
bredde  9 - 87 cm
højde  3 cm

Denne og lignende opgaver, hvor Post Danmark AS er involveret, burde stilles som niveau "Videregående".
Et godt råd: Tag en kandidatgrad inden du sender en pakke med Post Danmark AS.


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2013 af Krabasken (Slettet)

# 11

Ifølge tegningen i # 3 måles omkredsen på tværs af længderetningen, således, at længden IKKE indgår i omkredsen - ?


Svar #14
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

hesch: Kan du forklare hvad dit resultat: 594 cm  betyder, i praktiske forstand med hensyn til et maleri?


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. december 2013 af hesch (Slettet)

#14:  Du skal bemærke, at beregningsmetoden i  #11 er ( forventet ) postpolitisk begrundet,  ikke matematisk/tegningsmæssigt.  Men du finder så:

L + O = L + ( 2*L + 2*B )  =  3*L + 2*B  = 300    =>

B = ( 300 - 3L ) / 2 = 150 - 1,5L         og

A = L * B      =>                              ( substituer B )

A = L * ( 150 - 1,5L ) = 150L - 1,5*L2                ( find Amax ved differentiation )

dA/dL = 150 - 3L = 0      =>

L = 50       =>

B = 150 - 1,5*50 =  75   =>

Amax = 3750 cm2

Hvis jeg har regnet rigtigt (?)  er der så byttet rundt på L og B.

Men skriv adresse og sæt frimærker drejet 90º, så opdager postvæsnet såmænd ikke det.

På den anden side:  Man kan aldrig vide, hvor nidkære etaten er ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
16. december 2013 af SuneChr

# 15

Nidkærheden er uden grænse. Et brev, uden frimærke, vejer 49,999999 g
Frimærket vejer 0,001 g.
Beklager, - maksimum er 50 g til den dér takst.
Vi ser os nødsaget til at sætte apparatet i gang og udsende en opkrævning med et gebyr på 19,50 kr.,
som skal betales inden 8 dage fra dato. I modsat fald ser vi os nødsaget til at udsende en rykker
på 200 kr. Betales denne ikke, ser vi os nødsaget til at bringe sagen for retten. 


Svar #17
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Årh så mange forskellige svar.. Hvad er konklussionen drenge (; ?


Brugbart svar (1)

Svar #18
16. december 2013 af SuneChr

# 12 er mit bedste og seriøse bud.
(# 16 er en lille julesketch, som dog godt kunne være hentet i den virkelige verden).


Svar #19
16. december 2013 af HejallesammenHjælpmig (Slettet)

Okay så går jeg ud fra svarene i 12#

Det næsten en raketvidenskab at regne sådan noget ud.... PestDanmark


Brugbart svar (1)

Svar #20
17. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg gentager, hvad jeg skrev i # 13:

Ifølge tegningen i # 3 måles omkredsen på tværs af længderetningen, og længden indgår derfor IKKE  i omkredsen.

Derfor gælder det stadig, at

L = 150

O = 2 * (tykkelse + bredde) = 2*(3+B)

L + O er derfor  150 + 6 + 2*B = 156 + 2B, som højst må være = 300

Isolér B:  2B = 300 - 156 = 144

B = 72

Maleriet kan da  max være 72 * 150 = 10800 (cm2)

:-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.