Matematik

Hjælp!!

16. december 2013 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan regnes kvadratroden med negative tal? 

Og hvordan regnes dette tal?: -1.044280836


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Med mindre man benytter komplekse tal, kan man ikke udregne kvadratroden af et negativt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af SuneChr

For a < 0

√ a   =  √ ( (- a)·i2 )   =   i·√ (- a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af 123434 (Slettet)

Men man kan sagtens tage kubikroden/den tredje rod at et negativt tal. F.eks. 3√(-125)=-5


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men spørgsmålet drejede sig om kvadratroden.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.