Matematik

differention !

16. december 2013 af ramobaro - Niveau: B-niveau

heej

nå denne ligning differenteres: 

2x^2-4x+2

ved jeg at det bliver til dette: 4x-4

men forstår ikke hvad der sker med den bagerste ende af den oprindelige ligning (-4x+2) 

er der nogen der vil differentere den i hånden step for step så jeg kan se hvordan man gør????


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en funktion, ikke en ligning, der differentieres. Det sidste led er en konstant, hvis differentialkvotient er lig med 0.

Man benytter den generelle regel

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionen (polynomiet).

(2x2 - 4x +2)' = (2x2)' - (4x)' + (2)' = 2·2x - 4·1 + 2·0 = 4x - 4.


Svar #2
16. december 2013 af ramobaro

nååååårrrh okay

tusind tak Andersen11!!!!!!! :)


Skriv et svar til: differention !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.