Kemi

Reaktionsskema

16. december 2013 af Katrinelange (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med at afstemme dette reaktionsskema:

C12H22O11 + O2 --> CO2 + H2O


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2013 af sappr (Slettet)

Jeg kan ikke helt huske den officielle måde man gør det her på, personligt kigger jeg på hvert grundstof (fx C) og ser hvilken side der "mangler" på. Jeg ganger derefter det tal over på den anden side så de er ens. Dette er med garanti ikke den bedste måde at gøre det på, og kan være tricky ved sværere ligninger.

Fx.

C12H22O11 + O2 --> (12) CO+ H2O

Det samme gøres med H

C12H22O11 + O2 --> (12) CO2 + (11) H2O

Nu mangler O. Der er 13 på venstre side og 35 på højre side, jeg sætter altså 22 ind på venstre side (= 11 O2). 

C12H22O11 + (12) O2 --> (12) CO2 + (11) H2O

Så passer det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2013 af Arameo (Slettet)

Først kigger du på reaktionskemaet ;)

C12H22O11 + O2 --> CO2 + H2O

Derefter kigger du på hvor mange carbon atomer der er på venstre ;) og dem er der 12 af, så skal der også 12 foran "CO2". (12xdioxygen) dvs. 12 gange 2 ilt atomer er der blevet brugt indtil videre.. derfor skal der 12 foran O_2 på venstre side.

også har vi tilbage i alt 22 Hydrogen atomer.. og for hvert 2 hydrogenatom bliver der dannet 1 vandmolekyle (H2O)

derfor skal der (22/2=11H2O) 11 foran H2O på højre side ;)

I Alt har vi på venstre side (11O+24O = 35 ilt atomer) og på højre side har vi (24+11=35 ilt atomer) og det matcher! reaktionen lykkedes.

Reaktionen bliver derfor følgende:
C12H22O11 + 12 O2 = 12 CO2 + 11 H2O


Svar #3
17. december 2013 af Katrinelange (Slettet)

Tak! :-)


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.