Matematik
gyldighedsområde
Hej
Hvad betyder gyldighedsområde i matematisk sammenhæng især i optimering??
Jeg vil gerne have en uddybbende forklaring på berebet
på forhånd tak
Svar #1
16. december 2013 af lfdahl (Slettet)
Se f.eks. dette link:
- samt denne tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=626842
Svar #2
16. december 2013 af hansen1921 (Slettet)
jeg har set tidligere i disse hjemmesider, men har istedet ikke forstået hvad gyldighedsområde går ud på??
Svar #3
16. december 2013 af lfdahl (Slettet)
Eksempel fra dette link
Indlandsisens alder, målt i år, er givet ved en funktion af dybden af isen. Et bestemt sted er
denne funktion givet ved regneforskriften: A(x) =109400 - 13660 ln(3005 - x).
Kommenter modellen gyldighedsområde:
Modellen har visse begrænsninger:
a. x må ikke overstige dybden 3500, kravet til x er faktisk: x < 3500.
Men der kommer her en endnu skrappere begrænsning:
b. Isens alder har en mindste tilladte værdi, Amin > 0.
Det betyder, at x skal opfylde: 109400 - 13660 ln(3005 - x) < Amin
⇒ 13660 ln(3005 - x) > 109400 - Amin
⇒ ln(3500 - x) > (109400 - Amin)/13660 = K
⇒3500 - x > exp(K) ⇒x < 3500 - exp(K) = xmax
Modellens gyldighedsområde begrænser sig altså til boringsprøver der ikke overskrider dybden xmax
Der kan være andre begrænsninger i modellen.
Skriv et svar til: gyldighedsområde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
