Matematik

HJÆLP!

17. december 2013 af sally1004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg dette ud? :)

1831816*1.17x = 8000000


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af SuneChr

Tag logaritmen på begge sider:
log 1831816 + x·log 1,17  =  log 8000000
Isolér x .
( 9 < x < 10 )


Svar #2
17. december 2013 af sally1004 (Slettet)

#1
 

Tag logaritmen på begge sider:
log 1831816 + x·log 1,17  =  log 8000000
Isolér x .
( 9 < x < 10 )

Jeg forstår det altså ikke helt? Skal jeg tage logaritmen på 1831816 + x -----eller skal x ikke være med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af SuneChr

Tag logaritmen på begge sider:
(log 1831816) + x·(log 1,17)  =  (log 8000000)
Isolér x :
x = ( (log 8000000) - (log 1831816) ) / (log 1,17)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.