Matematik

Parabel

17. december 2013 af flowerpowerpigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved

                                P: -x²+2x4

                                m:y=-x+4

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

De mulige skæringspunkters x-koordinater findes ved at løse ligningen

-x2 + 2x +(eller måske -)4 = -x + 4    (tjek det korrekte udtryk).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2013 af 123434 (Slettet)

0# P=-x^2+2x....?


Svar #3
17. december 2013 af flowerpowerpigen (Slettet)

Ups det er P=-x²+2x+4 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så løser man ligningen

-x2 + 2x +4 = -x + 4

der reduceres til en simpel 2.-gradsligning, der er let at faktorisere og løse.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.