Matematik

Stamfunktion til 2/x

17. december 2013 af Okayokaydu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det nu man finder stamfunktionen til en brøk? I det her tilfælde 2/x? 
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af SuneChr

2/x dx  =  2·∫ 1/x dx
1/x  er en af standardfunktionerne.
# 2   Der gælder for n ≠ - 1   :
∫ xn dx  =  1/(n + 1)·xn + 1 + c


Svar #2
17. december 2013 af Okayokaydu (Slettet)

Jeg må ikke bruge hjælpemidler og skal løse f(x) = 2/x-4x^3

Vil det så sige at F(x) = 2·∫ 1/x dx-x^4?


Svar #3
17. december 2013 af Okayokaydu (Slettet)

Så hvad kommer den til at hedde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bør kende en stamfunktion til (1/x),   ∫ (1/x) dx , udtrykt ved en speciel funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2013 af SuneChr

∫ (2/x - 4x3) dx  =  2·ln (x)  -  x4  +  c


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2013 af andeerss (Slettet)

wolframalpha.com


Skriv et svar til: Stamfunktion til 2/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.