Matematik

en funktion f er givet ved....

17. december 2013 af Elgenhelge96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er virkelig forvirret i denne opgave, så jeg håber at der er en der har tid og lyst til at hjælpe mig! :) 

opgaven lyder så ledes: 

"En funktion f er givet ved f(x) = ln(1+x^2)

bestem f'(x)

bestem en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 3"

- Er det helt forkert at have fået f'(x) til (2 x (x))/(x^2+1) ? 
Og hvad skal jeg videre bruge det til? 

Mvh en forvirret elev. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

                                 2x
                  f '(x) = -----------     
                               1 + x2


tangenten i (3,f(3))
har ligningen
                                          y = f '(3)•(x-3) + f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man bestemmer f '(x) ved at differentiere funktionen f(x). Benyt bl.a. reglen for differentiation af en sammen sat funktion.

Dit udtryk er muligvis korrekt, men skriv det ordentligt. Man benytter ikke bogstavet x som gangetegn.

Når funktionen er differentieret beregner man f(3) og f '(3) og indsætter i tangentligningen med røringspunkt (x0 , f(x0)) = (3 , f(3)) .


Svar #3
17. december 2013 af Elgenhelge96 (Slettet)

Tak! Men hvordan bestemmer jeg ligningen for den tanget til grafen for f? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt tangentligningn

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 3 .


Skriv et svar til: en funktion f er givet ved....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.