Matematik

Trigonometri, ligninger og reduktioner

17. december 2013 af 123434 (Slettet)

(x-2)(x+10)=0  (x-2)=0 V x=2  og (x+10)=0 V x=-10

x^2-x-6=0

x=3 V x=-2

(x-3)(x+2)

(x-yx)/(2-2y)

x(1-y)/2(1-y)

x/2

(3b-3a)/(5-5a)

3b(1-a)/5(1-a)

3b/5

 ABC  er retvinklet med  C= 90 grader . Beregn de manglende sider og vinkler,

A= 43 grader og c = 5 cm

a=5*sin(43)=3,4cm

b=5*cos(43)=3,7cm

C=90-43=47 grader

Optræder der fejl i disse stykker?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Stykket (3b-3a)/(5-5a) er reduceret forkert.

Trekanten: Hvis vinkel C = 90º, er vinkel C ikke lig med 47º. Det er vinkel B.

Man bør nok give siderne med 2 decimaler her.


Svar #2
17. december 2013 af 123434 (Slettet)

Min fejl stykket hed

(3b-3ab)/(5-5a)

3b(1-a)/5(1-a)

3b/5


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men med forbeholdet, a ≠ 1 .


Svar #4
17. december 2013 af 123434 (Slettet)

Tak for hjælpen, Andersen, det var brugbart. 


Skriv et svar til: Trigonometri, ligninger og reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.