Matematik

Definitionsmængde

17. december 2013 af theV - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet stillet følgende opgave:

Bestem definitionsmængden, værdimængden samt globale og lokale ekstremumspunkter af:

f(x)=x^4-2x^2+2

Jeg har simpelthen glemt så meget af det. Er der nogen der kan forklare mig det? For ved jo at det er noget med x ikke må være 0 osv. 

Hvis nogen kan hjælpe er denne person dejlig.

- V


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

                x4 - 2x2 + 2                er en camoufleret 2.gradsligning


Svar #2
18. december 2013 af theV

hvordan det? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt y = x2 . Så har man, at funktionen

f(x) = (x2)2 - 2x2 + 2 = 0

kan skrives som et 2.-gradspolynomium i y, nemlig

g(y) = y2 - 2y + 2 = (y-1)2 + 1 , y ≥ 0 .

Det er relevant for bestemmelsen af funktionens værdimængde. Bestem toppunktet for g.

For at finde lokale og globale ekstremumspunkter skal man differentiere funktionen f(x) og så løse ligningen
f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.