Matematik

Grænseværdi i Maple

18. december 2013 af msblackiie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Potentialfunktionen V (R) for et to-atomigt molekyle - dvs. energien som funktion af afstanden, R, imellem atomkernerne - approksimeres ofte med den såkaldte Morse-funktion der har formen:

V (R) = De[1-e-a(R-Re)]2

hvor Re kaldes ligevægtsafstanden, De kaldes dissociationsenergien og a er en positiv konstant karakteristisk for Morse-funktionen. 

(a) Find værdien af potentialfunktionen for R = Re og grænseværdien med og uden Maple for potentialfunktionen, når R går mod uendelig.

Har fundet værdien for funktionen, når R = Re det giver bare 0? Men kan ikke se hvordan jeg skal finde grænseværdien :s Håber der er nogen der kan hjælpe ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af gnidniv (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

V(R) = De·[1 - eaRe · e-aR]2 = De·[1 - k·e-aR]2 ,

hvor k er en positiv konstant. Da a > 0 , vil e-aR → 0 for R → ∞ , og dermed haves

V(R) → De for R → ∞ .


Skriv et svar til: Grænseværdi i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.