Matematik

Beholderdimensionering

18. december 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den opgave, der er i den vedhæftet fil? 

Vedhæftet fil: til studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er noget med funktionsundersøgelse og ekstrema.

Opgaven går ud på at konstruere den kasse, der har det mindste overfladeareal samt den cylinder, der har det mindste overfladeareal og så vælge den af de to, der er mindst.

Kassen:

O=4xh +2x2

Rumfanget skal være 1, så vi har

x2h=1  <=>

h=1/x2

Indsæt dette i formlen for overfladearealet:

O=4/x + 2x2

Lav nu en funktionsundersøgelse af denne for at finde minimumsværdien. (Differentier O, sæt den lig 0, løs denne ligning osv.)

Lav så det samme for cylinderen:

O=pi*d*h + 2*pi*(d/2)2

Rumfanget skal igen være 1:

pi*(d/2)2 *h = 1  <=>

h=1/(pi*(d/2)2

Indsæt dette i formlen for O:

O=4/d + pi/2*d2

På samme måde som før finder du minimumsværdien.

Til sidst sammenligner du de to, og vælger den med det mindste overfladeareal.


Svar #2
18. december 2013 af kissermulle (Slettet)

hvad er formlerne for rumfanget af cylinderen og kassen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kassen:

R = x2*h

Cylinderen:

R = pi*(d/2)2 *h


Svar #5
18. december 2013 af kissermulle (Slettet)

hvilken enheder skal det skrives i?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Eftersom rumfanget er fastsat til 1 m3 , vil det være naturligt at benytte 1 m som længdeenhed. De fundne dimensioner for beholderne kan altid omregnes til for eksempel cm.


Svar #7
18. december 2013 af kissermulle (Slettet)

tak 


Skriv et svar til: Beholderdimensionering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.