Matematik

Ligningsløsning

18. december 2013 af sally1004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, jeg ikke rigtig kan finde ud af, og jeg håber dermed, at jeg kan få lidt hjælp!
Jeg skal beskrive hvad der gjort, for at løse denne ligning, og jeg kan kun finde ud af de to første er, da jeg IKKE ANER hvad In betyder... og hvordan jeg skal forklarer, hvad der er gjort. Er der en, der kan hjælpe??

5 · 1,25x = 20   -   Ligningen er skrevet op.

1,25x= 4   -   Der er divideret med 5 på begge sider af lighedstegnet.

ln(1,25x) = ln(4)

x · In(1,25) = In(4) 

x = (In(4) / (In(1,25) 

x = 6,213


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Avi86 (Slettet)

ln er "den naturlige logaritme".

I den tredje til fjerde linje er benyttet en regneregel for den naturlige logaritme, nemlig at

      ln (ax) = x * ln(a)

hvor a er et vilkårligt tal. I dit tilfælde er a = 1,25.

Håber det hjælper.


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.