Matematik

bertalanffy fiskerimodel

18. december 2013 af KDMorsing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Jeg har en opgave der lyder "antag at w(0) = 0 og løs differentialligningen w´(t) = h*(w(t))^2/3 - k*w(t).
hvis at løsningen kan omskrives til W(t) = (h/k)^3 * (1-e^-1/3 *k*t)^3

Jeg er gået fuldstændig i stå håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Brug separation af variable. Løsningen fortæller også at det kan betale sig at indføre y(t)= w(t)1/3 som ny variabel


Svar #2
18. december 2013 af KDMorsing (Slettet)

Jeg har prøvet at gøre som du siger, men gør noget forkert og får ikke det svar som min opgave siger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af peter lind

y = w1/3   W= y3  W' = 3*y2*y'    som indsat giver  3*y2*y' = h(y2-k* y3)   eller skal -ky3 stå helt for sig selv ? der er enprentesfejl i #0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er nu ingen parentesfejl i #0, men der er en unødvendig parentes omkring w(t). Differentialligingen er

w' = h·w2/3 - k·w


Skriv et svar til: bertalanffy fiskerimodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.