Fysik

Newtons anden lov

18. december 2013 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har nogle problemer med at redegøre for en formel (billede vedhæftet) - er der en der kan forklare mig det meget enkelt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tyngdekraften mg på loddet er den resulterende kraft for den samlede bevægelse af massen m+M .


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. december 2013 af peter lind

Systemetts resulterende kraf er tyngdekraften på det lille lod så F = m*g

Kraften flytter massen af det lille lod med massen m samt kassen med massen M. Loddet sætter altså massen M+m i bevægelse Du har altså m*g = F = (M+m)a


Svar #3
18. december 2013 af asdfghjks (Slettet)

Jeg er ikke helt med endnu.. :/ Kan I gå i detaljer? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2013 af peter lind

Hvor går det galt ?


Svar #5
18. december 2013 af asdfghjks (Slettet)

Altså.. Man beregner jo accelerationen ved at sige a = F/m og jeg skal redegøre for hvordan vi når frem til a = g · m/(M+m) ud fra det. 

Jeg ved at den eneste kraft, som loddet bliver påvirket af, er tyndekraften, altså m · g - er dette så også den resulterende kraft, netop fordi det er den eneste kraft som påvirker?? 


Svar #6
18. december 2013 af asdfghjks (Slettet)

Jeg kan bare ikke se, hvordan jeg skal ende med a = g · m/ (M+m)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2013 af peter lind

Se på formlen sidst i #2


Svar #8
18. december 2013 af asdfghjks (Slettet)

Hjælp igeeen.. Vedhæfter lige opgaven. Nederst står der, om Newtons lov er blevet bekræftet. Hvordan ved jeg om den er det? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis dit forsøg giver en acceleration meget tæt på den forventede værdi a = g·m/(m+M) vil det tyde på en bekræftelse.


Skriv et svar til: Newtons anden lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.