Matematik

potensfunktion...

20. december 2013 af naasnus (Slettet)

jeg skal bestemme forskriften for funktionen 

når grafen går fennem punktet (1,10) og y- værdien stiger med 35% , når x- værdien stiger med 40%.

Fy=1,35

Fx=1,40

hvad skal jeg her ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2013 af SuneChr

f (x)  =  bxa
f (1)  =  10
f (1,40·x)  =  1,35·f (x)


Svar #2
20. december 2013 af naasnus (Slettet)

kan du forklarer hvad du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Aflæs værdien af b og benyt den sidste ligning i #1 til at bestemme a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2013 af mathon

      
                              Fy = Fxa

                              1,35 = 1,40a

                              log(1,35) = log(1,40)•a

                              a = log(1,35) / log(1,40)

                       f(x) = 10·xlog(1,35)/log(1,40)

                           


Skriv et svar til: potensfunktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.