Fysik

Ampere Volt= Watt

21. december 2013 af Blouse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er det normalt Volten der er størst eller Amperen?

Kan det være at Amperen er størst og hvad fordele eller ulemper kan det have?

For meget Volt I forhold til A eller for meget A i forhold to V?

For eksempel:

A er 40

V er 12

Fordele 

Ulemper?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2013 af PeterValberg

Strømmen (målt i Ampere) afhænger af resistansen (modstanden) i kredsløbet, der måles i Ohm (Ω)
samt størrelsen af den spænding (målt i Volt), der er påtrykt kredsen, - jf Ohms lov U = R·I

Du kan ikke generelt sige, at spændingen altid er større end strømmen (eller omvendt), det afhænger af det pågældende kredsløbs sammensætning (mht. modstand og spænding). 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2013 af PeterValberg

Se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ampere Volt= Watt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.