Matematik
areal midtpunkt beregning
Der er givet to punktmængder i planen, M1 og M2 :
M1: afgrænsesaf x-aksen, linienmedligningen x=2 samtgrafenforfunktionen f(x) (1/ 2) x3.
M2: afgrænsesaf y-aksen, linienmedligningen y=4 samtgrafenforfunktionen f(x) (1/ 2) x3.
Beregn arealmidtpunktet for M1.
Beregn fladeinertimomentet af M1 m.h.t. x-aksen.
Svar #1
22. december 2013 af Krabasken (Slettet)
Se
http://billedeupload.dk/images/xr1X6.png
som giver et tyngdepunkt (8/5 , 8/7)
Yderligere:
http://www.matematiksider.dk/projekter/integralregnings_anvendelser.pdf
:-)
Svar #3
23. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
mange tak :)
men vil du ikke være sød og tjekke om min resultat er rigtige så.
jeg fik (x;y) = (1.6; 1.4)
Svar #4
23. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
okay tusind tak, jeg fik set det svar du sendt.
Svar #5
23. december 2013 af Krabasken (Slettet)
Din x-koordinat svarer til min - men ikke din y-koordinat
:-)
Svar #6
23. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
ok jeg tror den er rigtige nu. y= 1.14286 ikke?
Svar #7
23. december 2013 af Krabasken (Slettet)
Ja - men du kan vel godt selv kontrollere, om 1,14286 svarer til 8/7 - ikke?
:-)
Svar #11
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
hva med hen syn til y- aksen er det så bare (intergralet af F(x))/2?
Svar #12
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
er det et korrekte svar til fladeinertimoment: 4.57143 ???
Svar #13
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#12
Udregn integralet i #10. Giv det eksakte resultat og vis dine mellemregninger. Bemærk at punktmængden M2 er irrelevant for den del af opgaven der spørges til her.
Svar #14
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
intergral ((1/2)x3)2,x,0,2)dx = 4.57 (det er på lommeregner)
Svar #15
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#14
Det er jo så 32/7 som det eksakte resultat, men det er jo ikke dobbeltintegralet for fladeinertimomentet som det er skrevet i #10.
∫A y2 dA = 0∫2 0∫(1/2)x^3 y2 dy dx = ...
Svar #16
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
ja men det har jeg også prøvet og det giver uendlige
Svar #17
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#16
Nej, det giver da ikke uendeligt. Det er ganske ligetil at udregne i hånden.
∫A y2 dA = 0∫2 0∫(1/2)x^3 y2 dy dx = 0∫2 [y3/3](1/2)x^30 dx = 0∫2 (1/24)x9 dx = (1/240)·210 = 64/15 .
Svar #18
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
ok det var tast fejl. men er det et punkt eller hvordan skal jeg se på resultatet?
Svar #20
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#19
Hvad mener du med et punkt? Intertimomentet er et tal.
