Matematik

hjælp

23. december 2013 af louisehanseen (Slettet)

hej alle

jeg er igang emd en opgave: 

N(t)= 800/1+99*e^-0,5

hvor N(t) er antallet af personer, der er influenzaramte t døgn efter eopidemiens udbrud.

Bestem N'(12), og beskriv, hvad dette tal fortæller om antallet af influenzaramte. 

Jeg her solvet(12=800/1+99*e^0,5, t)--> t= 0,821. 

Jeg vil nu spørge om hvad dette tal fortæller om antallet af influenzaramte?

håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2013 af mathon

N'(12) fortæller om væksthastigheden af nye influenzatilfælde pr døgn på tidspunktet 12 døgn efter epidemiens udbrud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2013 af Krabasken (Slettet)

- Hvor er den variable (t) blevet af i din funktion N(t)?

Husk lige at differentiere for at finde N' inden du indsætter t=12

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af mathon

                                   800
                  N(t) = -----------------
                             1+99•e-0,5·t

                                39600•e-0,5·t
                  N '(t) = --------------------
                               (1+99•e-0,5·t)2

                                39600•e-0,5·12
                  N '(t) = ---------------------- = 63,3
                               (1+99•e-0,5·12)2

i overensstemmelse med:

                  Define f(t) = 800/(1+99*e^(-.5*t))
                  Define g(t) = d(f(t),t)                              bemærk d(    er et selvstændigt syntaks-symbol

hvorefter beregnes
                  g(12)

.

N'(12) fortæller således, at 12 døgn efter epidemiens udbrud registreres 63 nye tilfælde pr. døgn.                 
 

                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2013 af Krabasken (Slettet)

- Så er det bare at skrive af . . .

N'(12) = 63,29

:-)


Svar #5
23. december 2013 af louisehanseen (Slettet)

Men hvordan differentiere du forskriften? På min skole plejer vi at skrive d/dx () og i parantesen skriver vi forskriften ind, men når jeg gør det får jeg nul? hvordan ville du skrive det op hvis du bruge d/dx?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2013 af mathon

bemærk
                     g(t) = d/dx(f(t))


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må da være

           g(x) = d/dx(f(x))

eller

           g(t) = d/dt(f(t))

så at der er konsistens i variabelnavnene, ellers ender man med 0 som resultatet, som trådstarter netop har erfaret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. december 2013 af mathon

selvfølgelig
                      g(t) = d/dt(f(t))


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.