Kemi

ph for amfolyt

25. december 2013 af KIKULI (Slettet) - Niveau: A-niveau

0,20 g KH2PO4 sættes i 200 mL vand. KH2PO4 indeholder amfolytten H2PO4-. Hvad er pH i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2013 af mathon

Når

                          S (aq)   +   H2O (l)   <--->   Amf (aq)   +   H3O+ (aq)

                          Amf (aq)   +   H2O (l)   <--->  B (aq)   +   H3O+ (aq)

                                          pH = (pKs(S) + pKs(Amf))/2

udledt under betingelsen
                                                       [S] = [B]     hvilket sjældent er "helt" opfyldt
 

pKs(H2PO4-) =   7,2
pKs(HPO42-) =  12,2


Svar #2
31. december 2013 af KIKULI (Slettet)

Hvordan fik du præcist disse tal? Er lidt forvirret


Skriv et svar til: ph for amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.