Fysik

Klassisk Mekanik(øvelse)

25. december 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhæftet en opgave.

Kvindens fart må da være:

N-II:

80 N = 60 kg * a <=> a = 80 N / 60 kg = 1.3 m/s2

Da der accelereres på 1 sekund, må hastigheden være:
 

a = dv/dt <=> dv = a * dt = 1.3 m/s2 * 1 s = 1.3 m/s

For manden:

80 N = 80 kg * a <=> a = 80 N / 80 kg = 1 N/kg.

Da der acceleres på 1 sekund, må hastigheden være:

a = dv/dt <=> dv = a * dt = 1 m/s2 * 1 s = 1 m/s = 3.6 km/t.

b) Hvor stor er kvinden og barnets fælles fart efter deres sammenstød?

80 N = 100 kg * a <=> a = 80 N / 100 kg = 0.8 N/kg

Da der accelereres på 1 sekund, må hastigheden være:

a = dv/dt <=> dv = a * dt = 0.8 N/kg * 1 s = 0.8 m/s.

Er alle disse beregninger korrekte? 

Vedhæftet fil: Tilstudieportalendec2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2013 af peter lind

b er forkert. Du skal bruge formlen for et uelastisk stød eller alternativt at impulsen er bevaret


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

I opgave b skal/kan du som angivet i #1  antage at impulsen er bevaret, hvorfor du kan opskrive følgende udtryk:

m1ufør+m2vfør=m1uefter+m2vefter

hvor de to m'er repæsenterer de to masser der er tale om og u og v er de tilhørende hastigheder.


Svar #3
25. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg er meget glad for begge svar.


Svar #4
25. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg får nu samme resultat som i #0 (0.8 m/s):

m1v1 + m2v2 = (m1 + m2)vf 

60 kg * 1.3 m/s + 40 kg * 0 m/s = (40 kg + 60 kg)vf <=>

vf = 0.8 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2013 af peter lind

Ja men det forrige var på et forkert grundlag. kvinden og barnet er ikke påvirket af 80 N og den påvirkning de er udsat for varer ikke 1 sekund


Skriv et svar til: Klassisk Mekanik(øvelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.