Kemi

Mængdeberegninger

02. januar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen:)Godt nytår:)

Jeg er ved at lære omkring mængdeberegninger og koncentration og vil derfor gerne lærer at regnde det her ud, men ved ikke helt hvordan jeg gør.

Hvor mange gram opløst stof findes i?

1L     2M AlCl3 opløsning.

Nogle der vil hjælpe???jeg ved godt at jeg sikkert skal bruge n, V og c-men nogle der vil forklarer hvad spørgsmålet går ud på og hvordan jeg kan regne det ud:)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1 L af opløsningen indeholder 2 mol AlCl3 . Beregn massen af denne stofmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af mathon

M(AlCl3) = sum({1,3}*{26.982,35.453}) g/mol = 133.341 g/mol

                              n = V • c

                              n • M = V • c • M

                              m = V • c • M

                              m = (1 L) • (2 mol/L) • (133,341 g/mol ) = 266,682 g


Svar #3
02. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg forstår godt at massen af Al, er 26,98 men hvorfor skal du gange det med 1,3..sorry jeg spørger igen, men jeg har simpelthen læst alt hvad der står i min bog for at finde svaret men forstår det desværre ikke.

1000 tak igen fordi du vil forklarer det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2014 af mathon

TI-89:

                sum({1,3}*{26.982,35.453}) = 1*26.982 + 3*35.453


Svar #5
03. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg forstår det som at jeg skal finde massen m- og 26, 98 er M af Al ,men er stadig ikke med på hvorfor du gange det med 1,3:)...sorry.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2014 af mathon

#4
 

TI-89:

                sum({1,3}*{26.982,35.453}) = 1 * 26.982   +   3 * 35.453

                der ganges ikke med 1,3


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.