Matematik

Logaritmefunktion

02. januar 2014 af dietrich

Hejsa jeg håber der er nogle der kan hjælpe med den opgave jeg har vedhæftet. Nedenunder har jeg skrevet alt det jeg er kommet frem til,jeg mangler bare forklaringen på hvad f'(3) = 48 fortæller om temperaturudviklingen.

Tak på forhånd!

20+150*ln(8*0+1) = 20
vi ved at f(0) = 20 dvs. at ovnens temp. var 20 grader da den blev tændt, altså da der var gået 0 minutter. 

f'(t) = ((150*8)/(8t+1)) 

f ' (3) = ((150*8)/(8*3+1)) = 48

f(3) = 20+150*ln(8*3+1) = 502.831

Vedhæftet fil: gh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af mathon

 f '(3) = hastigheden i temperaturstigningen til tiden t = 3


Svar #2
02. januar 2014 af dietrich

Selvfølgelig, tak for svar! :-)


Skriv et svar til: Logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.