Matematik

(x + 2) + (x + 2) ?

02. januar 2014 af peterlravn - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

I vores færdighedsregninger er der tit spørgsmål, som minder om dette (dog sværere);

(x + 2) + (x + 2)

Hvordan regner man sådan noget ud? Har forstået, at man skal gange paranteserne ind i hindanden. Men hvordan?

Håber nogle kan hjælpe!

(Off-topic; Dette er spørgsmål nummer 100000 i matematikforummet!!!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af Kamelkalle (Slettet)

Jamen to gange har du (x+2), derfor har du:

2(x+2)


Svar #2
02. januar 2014 af peterlravn

Okay... Jeg tager en lidt sværere en;

(x + 3) * (2x + 4)

Hvad gør jeg så i sådan en situation?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.


Svar #4
02. januar 2014 af peterlravn

Så...

(x + 3) * (2x + 4)

x * 2x + x * 4 = 2x2 + 4x 

3 * 2x + 3 * 4 = 6x + 12

2x2 + 4x + 6x + 12 = 2x2 + 10x + 12

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Svar #6
02. januar 2014 af peterlravn

Tak Hr. Andersen! :D Det hjalp meget!


Skriv et svar til: (x + 2) + (x + 2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.