Fysik

Hjælp til serie og parallelforbindelse. :)

03. januar 2014 af Hardmut (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej med jer. Skal op til Eksamen om 6 dage så det haster lidt :)

I hvilket kredsløb deler spændingen sig ? Fx giver strømforsyningen 6v bruger 2 pærer 3v hver. :) På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2014 af JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ (Slettet)

Forstår ikke helt dit spørgsmål, kan du uddybe det lidt mere? :D


Svar #2
03. januar 2014 af Hardmut (Slettet)

Altså min lærer har engang sagt at spændingen (V) deler sig i serie eller parralel forbindelse. Kan bare ikke huske hvilken forbindelse :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2014 af hesch (Slettet)

Spændingen deler sig i en serieforbindelse af to modstande, R1 og R2:

Sætter du spændingen U over disse, finder du:

I = U / ( R1+R2)   og dermed

UR1 = I * R1 = U * R1 / ( R1+R2 )

UR2 = I * R2 = U * R2 / ( R1+R2 )


Svar #4
03. januar 2014 af Hardmut (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2014 af hesch (Slettet)

Husk, at summen af de delte spændinger = spændingen over den samlede kreds. Ellers har du regnet galt.

Altså i #3:    UR1 + UR2 = U

og i #0:       3V + 3V = 6V


Skriv et svar til: Hjælp til serie og parallelforbindelse. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.