Studievejledning

Falder International Business-snittet?

04. januar 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. 

Jeg har et snit på 11,8. International Business kræver et snit på 11,9. Det var på 11,5 året før. Jeg er jo ekstremt tæt på. Jeg ærger mig ikke, da jeg endnu ikke er sikker på en uddannelse overhovedet (står mellem ha,almen, ha mat, matøko, økonomi, IB, IB&Politics), men da jeg gerne vil holde alle muligheder åbne vil jeg lige spørge de bedrevidende her på forummet.... er der nogle chancer for at det snit falder liiige det sidste stykke så jeg kan komme ind?

Ved godt, at de ofte kun går op, men når man er helt oppe på 11,9, så er det måske ikke så usandsynligt, at kravet ryger en smule ned igen? 

Danke. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af MaibritG

Studiet er i mine øjne forsat så populært, at jeg derimod ville forvente at snittet stiger yderligere og i bedste fald forbliver på 11,9. Det hænger primært sammen med et begrænset antal pladser og tossemange ansøgere.

Men kan du se udover ikke, at skulle bo i Københavns-området og at skulle gå på CBS, så findes studiet jo faktisk i Herning (udbudt af Aarhus Universitet): http://bachelor.au.dk/international-business-bscb-herning/

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

#0

Det er svært at sige om snittet vil stige eller ej. 

Men international business er (som du selv er klar over) ekstremt poppulær, ganske rigtigt er den også en respekteret uddanelse og et godt valg alene fra disse forudsætninger.

Du skal dog huske på IB ikke er i nærheden af det akademiske/teoretiske niveau f.eks. polit, eller matematik-økonomi har. Lidt for simplet er international business ikke meget forskellig fra den almindelige HA. Dog skal man ikke undervurderer en uddannelse som kræver tæt på 12 i snit, - det er ekstremt ambitiøse OG ikke mindst fagligt dygtige studerende - hvilket givetvis hæver det faglige niveauet betragteligt og ikke mindst kampen om de bedste karakterer. 

Der findes dog mange alternative uddannelser, som kan give dig samme karierremuligheder, og samme faglige udbytte, men de mangler prestigen som der er ved IB på CBS. 

Derudover har IB også et godt ry i erhvevslivet - ligesom CBS har en fantastisk kontakt hertil, og ikke mindst har de KLART bedste udvekslingsaftler sammenlignet med andre danske universiteter.


Svar #3
08. januar 2014 af Amril (Slettet)

Ja, der er både fordele og ulemper. Mener du, at de gode sider opvejer de dårlige, eller bør man fokusere på at styrke sin egen faglige profil andetsteds fremfor at gå efter prestigen, kontakterne, og de umiddelbart gode muligheder mht. job? 

Og mht. job... forholder det sig sådan at langt de fleste IB'ere er sikret gode jobmuligheder, eller er det bare mig som overvurderer uddannelsens attraktivitet på jobmarkedet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Hvorvidt IB er det rigtige afhænger i sidste ende af hvad du vil arbejde med, eller som.

Hvis drømmen er at blive hardcore "kvant" i en bank, så ville jeg nok vælge mat-øk. Er drømmen konsulent branchen så er IB et oplagt valg.

Derudover er det vigtigt at huske din uddannelse er ikke mere attraktiv end dig selv. Selvom du skriver IB på dit CV så er den ikke meget værd hvis du gennemfører med 2,0 i snit (det tror jeg ikke at du gør), men ingen uddannelser med 2,0 i snit er meget værd for en hvilken som helst arbejdsgiver. Derudover er studiejob en faktor som betyder mere og mere for at få job, så det er (næsten) et krav du får et godt (og relevant) et af slagsen fremfor at bruge din fritid som kassemand i føtex.


Svar #5
08. januar 2014 af Amril (Slettet)

Tak for svarene. 

Det er lidt svært at nævne et drømmejob allerede nu, da jeg kun har haft økonomi og erhvervsøkonomi på det basale gymnasie-niveau, men det må jeg så tænke over. En quant ved jeg eksempelvis slet ikke noget om, men kunne vel forestille mig, at det har noget at gøre med at sidde i et mørkt lukket rum og udregne derivater til man segner, eller noget i den stil. 

Nu sagde du, at IB var nogenlunde det samme som HA(Almen). Hvad så med HA(MAT)? Hvor står den linje i forhold til Almen/IB, og så de "rigtige" økonomiuddannelser på KU. Desuden, hvis man vælger at læse på CBS, er ekstra matematik nok også en fordel set i forhold til udlandsophold/udlandskarriere? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Tjaa...

Nu har jeg nok læst og undersøgt en del mere end gennemsnittet omkring at få job i udlandet. 

Her er mine five cents ang. job i udlandet. 
 

Som nyuddannet

1) Som nyuddannet er det SVÆRT at få job i udlandet. Især nu hvor krisen stadig har ramt Europa og ungdomsarbejdsløsheden er høj. Det er dog ikke umuligt, men det er ikke så let som det var engang. Det bliver dog formentligt bedre når du engang er færdig. Men pt. pga. f.eks. England har høj ungdomsarbejdsløshed er de mere tilbøjelige til at kigge naitonalt og kampen om pladserne er større. Derudover er det lidt som når en udlænding søger job i DK, hvad kan man forvente af en som har læst x på universitet y. Mange virksomheder er tilbøjelige til det sikre valg de kender - et dansk universitet og en dansk grad. 

2) USA er (næsten) umuligt medmindre at du læser en hel uddannelse derovre og dermed får et "greencard" til at blive. 

3) Asien kan lade sig gøre, men ofte vil sprogbarierrer gøre det svært at få entry level jobs. 

Som erfaren

1) Har du et godt CV kan du bedre ansøge om jobs i udlandet. Afhængigt af hvor godt dit CV er vil de være lettest i andre danske/europæiske virksomheder, men det er ikke umuligt i "nationale". 

2) Er du i en stor global virksomhed tilbyder de ofte de dygtige at blive flyttet og få prøvet evnerne i udlandet. 

mht. matematikken - det afhænger igen af hvilken type job du vil have. 

Overall er udlandet dit helt store mål vil jeg anbefale at læse i udlandet, samt netværk netværk og atter netværk. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2014 af Stats

En adgangskvotient er et tal, der fortæller, hvad det laveste gennemsnit var blandt de kvote 1-ansøgere, som kom ind på en given uddannelse ved den seneste optagelse.

Adgangskvotienter opstår som følge af adgangsbegrænsning. En adgangskvotient må ikke forveksles med et adgangskrav. Der vil komme en ny adgangskvotient efter den næste optagelse.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

IB er voldsomt overvurderet. 

Du vil kunne læse flere tråde herinde, hvor det beskrives at det engelskfaglige niveau er langt under standard, og arbejdsgiverne giver så vidt jeg har indtryk af ikke ret meget for en IB relativt til en HA, ergo sidestilles de. Så hvorfor tage en IB med undervisning på dansker-engelsk ? Det er ikke store, udenlandske professorer der kommer og underviser på IB.

Det er klart noget andet hvis du topper med en .merc.fir, fsm eller lignende. Men at der står IB på dit bevis er igen ingen uddannelsesmæssig om kompetencerelateret kvalitet i og for sig.

Adgangskvotienten udtrykker i realiteten kun en hype, da IB ikke er andet end en helt plain almen HA.

Hvis du er så genial som du skrev i den anden tråd, så vil jeg klart anbefale dig at tage en Oecon erhvervsøkonomisk linje på SDU eller en Polit på KU.

Generelt lyder det dog som om du skulle tage at overveje hvad du har lyst til at arbejde med, og så kigge på mulige veje dertil, som andre så klogt skriver til dig, fremfor at være så forblændet af titler.

Sagen er, at om 5 år kan IB være afsindigt upopulær fordi arbejdsgiverne har opdaget at den ikke er ret meget værd i forhold til hypet, hvilket vil sænke efterspørgslen, hvilket sænker adgangskvotienten, hvilket gør at andre uddannelser bliver mere søgte, og adgangskvotienten stiger.

Jeg tror at vi ser betydeligt højere adgangskvotienter på Oecon og Polit om ganske få år.

Så tag dit valg fra maven og ikke fra øjnene. Gør det du er god til.

Og så lad være at være så hjernedødt arrogant overfor folk herinde. Dit snit på 11.et-eller-andet er ikke udtryk for de sociale kompetencer som er påkrævet for at få succes.

Kim Fournais fra Saxo Bank droppede sin ingeniøruddannelse for at vise hvad han er gjort af.

Du burde gøre det samme :) Så er der nogen på en uddannelse der slipper for din umanerlige arrogance.


Svar #9
12. januar 2014 af Amril (Slettet)

Tak for dit indlæg. Se, du kan jo godt!

Lige en sidste besked fra mig til dig: Mine sociale kompetencer er top-notch. Der er dog tale om en facade, som jeg ikke agter at holde kørende på internettet overfor fremmede, men når det kommer til det virkelige liv er jeg en manipulerende champ, et socialt forbillede for de underlegne, en all-around flink fyr med gode kommunikationsevner og dermed et godt netværk. 

Men ellers tak for dit input. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

#8

Nu er det ikke helt korrekt alt sammen.
 

Det er korrekt de fleste professorer som undervisere er danskere og (flere) har et engelsk som ikke er fantastisk godt, men det er trods alt ikke natives og om man vil er fordelen at man som dansker kan gå op og spørge på dansk når man ikke forstår, hvad der sker. 

IB giver muligheden for GLOBE programmet, hvor du kommer til at læse på 2-3 af de bedste universiteter i udlandet bl.a. HKST i Hong Kong som er et absoult top universitet. 

IB har som en af de eneste uddannelser i Danmark fået lavet aftaler med erhvervslivet, specifikt rettet imod studerende som ønsker at arbejde efter endt bachelor - virksomheder som er en del af denne aftale inkluderer; LEGO, Mærsk, KPMG med mange flere. Med en BSc. HA, Oecon, polit eller ligende er det mere eller mindre umuligt at få job blot med en BA. Læs bl.a. her - der findes dog meget mere på nettet hvis du søger aktivt:

http://www.business.dk/karriere/elitestuderende-dropper-kandidaten

Derudover har CBS en kontakt til erhvervslivet som er umatchet af samtlige andre universiteter i Danmark - dette illusteres med antallet af eksterne lektorer, arrangementer så som; case competitions og virksomhedspræsentationer. - SDU som du nævner har højst sat 20-25% af den kontakt CBS har til erhvervslivet og udenlandske universiteter.

Et andet mindre argument kan være hvis du overvejer at læse din kandidat i udlandet så er CBS (og også IB) ret kendt især for CBS er en såkaldt tripple crown business school - det kan gøre processen (lidt lettere).

Når det er sagt så er IB ikke verdens sværeste uddannelse og et godt snit på HA, Oecon, eller lignende kan føre til de samme jobs langt hen af vejen, og (formentligt) med et mindre konkurrence præget studiemiljø. 

Man kan måske være lidt fræk og sige de netævrksmæssige og brandmæssige værdier ved IB overstige de rent faglige - da du kan finde uddannelser med højere faglig kompetence. - Brandværdi og netværk skal dog på ingen måder undervurderes - disse har mere end én gang i historien vist sig vigtigere end akademiske/teoretiske evner.

Derudover er der også jobs, hvor det vil være hul i hovedet et tage en IB, så i sidste ende kommer det tilbage til om hvad du ønsker at arbejde med.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2014 af RoberDølhus (Slettet)

Forløbet på IB som er målrettet job direkte efter bachelor hedder EngAGE.


Skriv et svar til: Falder International Business-snittet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.