Matematik

lav en ligning

04. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Simon er tre år ældre end Mikkel tilsammen er de 27år gamle

hvordan opstiller man en ligning ud fra dette?

tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2014 af mathon

              Simon         Mikkel         tilsammen
alder        x + 3             x              x+3+x = 27


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2014 af branni (Slettet)

Kald Simon for S og Mikkel for M.

Eftersom Simon er tre år ældre, må M + 3 = S

Tilsammen er de 27 år, som må betyde at M + S = 27.

Hvis du indsætter vores påstand fra linje 2, får vi altså at M + (M+3) = 27

Dette reduceres til 2M = 30 <=> M = 15.

Nu kan du indsætte de 15 på M's plads i ligningen og derfra isolere S.

S + 15 = 27 <=> S = 27 - 15 = 18

Altså er Simon 18 år og Mikkel 15 år.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din løsning er ikke korrekt, hvilket du også kan kontrollere ved at lægge de fundne aldre for Simon og Mikkel sammen. I din løsning er de tilsammen 33 år.

Du begår en fejl ved reduktionen af ligningen M + M = 3 = 27 . Her trækker man 3 fra på hver side for at isolere M, til

2M = 24 ,

M = 12 og dermed S = 12+3 = 15 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1# Sjovt, tænkte præcis det samme.


Svar #5
05. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

hvilken løsning er så korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2014 af peterlravn

Tag denne som mathon lavede.

               Simon         Mikkel         tilsammen
alder        x + 3             x              x+3+x = 27

x + 3 + x = 27 er ligningen.

Den regner du så ud.

2x = 27 - 3

2x : 2 = 24 : 2

x = 12

Altså er Mikkel 12 år. Så skal du lægge 3 år til, for at få Simons alder.

12 + 3 = 15.

Altså giver 12 (Mikkels alder) + 15 (Simons alder) = 27 år, som det skulle give. 

Dette er rgtigt.


Skriv et svar til: lav en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.