Matematik

Differentiering af brøk

05. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Hej, hvordan er det lige at s(x)=1/(1-55x) kommer til at blive √55/(2√x(1-√55x))2 differentieret

Jeg får selv ((1/2√55x)-(1-√55x))/(1-√55x)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en brøk:

(1/f(x))' = -(1/(f(x))2) · f '(x) .

Her er f(x) = 1 - √(55x)  (formodentlig) , så f '(x) = -(√55)/(2·√x)

og dermed

s '(x) = (√55)/(2·(√x)·(1 - √(55x))2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af mathon

 
                                     1
                     s(x) = --------------
                                1 - √(55x)

.
                                         -1
                     s'(x) = ------------------ • (1 - √(55x)) '
                                 (1 - √(55x))2

.

                                          -1                  -1                               √(55) • √(55)
                     s'(x) = ------------------ • -------------- • 55  =  ------------------------------------ =
                                 (1 - √(55x))2      2·√(55x)                √(55) ·2√(x) • (1 - √(55x))2  

.

                                          √(55)
                               ----------------------------
                                2√(x) • (1 - √(55x))2     


Svar #3
05. januar 2014 af Jacob12345678910 (Slettet)

Er ikke helt med på, hvorfor man ganger med 55, og hvorfor det bliver √55 i tælleren? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2014 af mathon

      √(55x) er en sammensat funktion


Skriv et svar til: Differentiering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.