Matematik
Hvordan intergrere man en brøk?
15. november 2005 af
Misskys (Slettet)
HEj. Jeg skal intergrere denne brøk:
1/(e^(2x)-1) , x>0
jeg kender æigningen når man diff. en brøk, men hvordan gør man ved integration? Findes der en formel?
1/(e^(2x)-1) , x>0
jeg kender æigningen når man diff. en brøk, men hvordan gør man ved integration? Findes der en formel?
Svar #2
15. november 2005 af Svane- (Slettet)
har du prøvet http://www.matlex.dk/integral.html tror der er noget der... men er ikke sikker håber du kan bruge det...
Svar #3
16. november 2005 af Duffy
Værs go´!
S[1/(e^(2x)-1)]dx =
%%%%%%%%%%%%%%%%%
1/(e^(2x)-1) =
[e^(2x) - (e^(2x)-1)]/(e^(2x)-1) =
e^(2x)/(e^(2x)-1) - (e^(2x)-1)/(e^(2x)-1) =
e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1
%%%%%%%%%%%%%%%%%
t = e^(2x)-1
1/2·dt = e^(2x)dx
%%%%%%%%%%%%%%%%%
S[1/(e^(2x)-1)]dx =
S[e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1]dx =
S[e^(2x)/(e^(2x)-1)]dx - S1dx =
1/2·S[1/t]dx - Sdx =
1/2·lnt + k1 - x + k2 =
1/2·ln(e^(2x)-1) - x + k
Duffy
S[1/(e^(2x)-1)]dx =
%%%%%%%%%%%%%%%%%
1/(e^(2x)-1) =
[e^(2x) - (e^(2x)-1)]/(e^(2x)-1) =
e^(2x)/(e^(2x)-1) - (e^(2x)-1)/(e^(2x)-1) =
e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1
%%%%%%%%%%%%%%%%%
t = e^(2x)-1
1/2·dt = e^(2x)dx
%%%%%%%%%%%%%%%%%
S[1/(e^(2x)-1)]dx =
S[e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1]dx =
S[e^(2x)/(e^(2x)-1)]dx - S1dx =
1/2·S[1/t]dx - Sdx =
1/2·lnt + k1 - x + k2 =
1/2·ln(e^(2x)-1) - x + k
Duffy
Skriv et svar til: Hvordan intergrere man en brøk?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
