Matematik

Egenværdi af matrix(3x3)

06. januar 2014 af killemusen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er en egenværdi og hvordan kan jeg finde den for matricen 

[1  1  1

 0  0  0

 0  0  0]

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder egenværdier λ for en kvadratisk matrix A ved at løse ligningen

det(A - λE) = 0 ,

hvor E er den kvadratiske enhedsmatrix (1-taller i diagonalen, 0-er udenfor).


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2014 af peter lind

Hvis du kalder matricen A er en egenvektor og dens egenværdi givet ved ligningen A*x=λ*x.

Du finder egenværdierne til en matrix ved at løse ligningen determinanten(AI)=0 Hvor I er enhedsmatricen. Sagt med ord. Du skal finde determinanten for den matrice du får ved at trække λ fra i diagonalen


Skriv et svar til: Egenværdi af matrix(3x3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.