Kemi

reaktionskinetik

06. januar 2014 af sislio (Slettet)

Hej allesammen jeg har en opgave som jeg har lidt svært med kan i evt hjælpe til spg. har jeg startet med at plottet tallene fra tabellen ind i en graf men hvordan kan jeg vise det er en 0. ordens reaktion  og jeg får y=-3,1000x+11,027.

ps. på forhånd mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er det den rigtige figur til opgaven?


Svar #2
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

det er opgaven der er vedhæftet


Svar #3
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

er det ikke en 1. ordens


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det vedhæftede drejer sig om koncentrationen af penicillin i blodet som funktion af tiden. Der er tale om eksponentielt henfald. Du omtaler en lineær funktion.


Svar #5
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

okey så jeg skal lave en eks. graf istedet?


Svar #6
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

havde jeg også gjordt i starten men troede det var forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis det er den korrekte opgave, der er vedhæftet, skal du svare på spørgsmålene i opgaven. Man skal lave regression med en eksponentiel model på tabellens data.


Svar #8
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

ja så må T1/2= 1 time ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det ser man umiddelbart af tallene i tabellen.


Svar #10
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

kan man ikke aflæse dette fra grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, på samme måde, som man ser det af tallene i tabellen.


Svar #12
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

Dvs. man aflæser R2 ved grafen?


Svar #13
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

hvordan ved jeg så at halveringstiden er konstant ud fra grafen er det fordi k er positiv?


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Regressionen viser, at modellen er en ekponentiel funktion. En eksponentiel funktion har en konstant halveringstid eller fordoblingstid. Da denne eksponentielle funktion er aftagende, er der tale om halveringstid.


Svar #15
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

hvilken formel skal man benyttet til opgave b?:)?


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Der skal ikke benyttes nogen speciel formel. Man skal blot benytte det eksponentielle udtryk

c(t) = c0·(1/2)t/T1/2.

Indsæt tiden t = 0. Det må være klart, at c(0) = c0 .


Svar #17
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

okey ganger man så 8,27 med 2 (og hvorfor med 2)? lidt forvirrende


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du har i #12 vedlagt dit regressionsudtryk:

y = 16,533 · 0,50030x

hvor x er tiden målt i timer. Heraf aflæser man c0 = 16,533 .

De 8,27 i tabellen er koncentrationen efter 1 time, og da halveringstiden er 1 time, er dette derfor det halve af den oprindelige koncentration.


Svar #19
06. januar 2014 af sislio (Slettet)

når så det er hældningen der er c0 og forstår så ikke helt hvordan jeg opstiller siger man så kvadratroden af 8,27 fordi det er efter en time for at få det halve?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, man aflæser af det fundne regressionsudtryk, at c0 = 16,533 . c0 er jo modellens bud på koncentrationen til tiden 0.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.