Matematik

Forskrift for den lineære funktion f

07. januar 2014 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen. 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave hurtigst muligt. Tak på forhånd. 

Opgave 1


For en vare gælder, at de variable enhedsomkostninger er 10 kr. pr. stk. De samlede omkostninger ved produktion af 10 stk. er 112 kr.

Bestem en forskrift for den lineære funktion , der beskriver de samlede omkostninger som funktion af antal stk. 


mvh. Thomas 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2014 af peter lind

y = ax+b. Oplysningen om enhedsomkostninger siger at a = 10. b finder du ved at sætte x =10


Svar #2
07. januar 2014 af thomasni (Slettet)

Super tak :) 

Skal lige sikre mig, at jeg har forstået det du skriver.

Facit vil altså være: 

y = 10x + 12 ? 

mvh. Thomas 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan selv gøre prøve ved at beregne y når x = 10 .


Skriv et svar til: Forskrift for den lineære funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.