Matematik

Andengradsligning

07. januar 2014 af Stoubym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)
Jeg har brug for lidt hjælp til denne andengrdsligning

Jeg skal beregne to skæringspunkter mellem en linje og en cirkel.

cirklens ligning er (x-7)^2+(y-2)^2=25

linjens ligning er y=1/2x-4

Jeg ved at skæringspunkterne er 12 og 4 men jeg kan ikke få ligningen til og give dette? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af peter lind

Et skæringspunkt er da ikke et tal. Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af mathon


 skæring kræver
                                (x-7)2 + (y-2)2 = 25     og   y = (1/2)x-4

dvs
                                (x-7)2 + ((1/2)x-4 -2)2 - 25 = 0

                                x2 - 16x + 48 = 0

                                   x = 4                      v       x = 12

                                   y = (1/2)•4-4 = -2           y = (1/2)•12-4 = 2

    skæringspunkter
                                   S1 = (4,-2)   og   S2 = (12,2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af LeonhardEuler

#0: Du bør ende ud med et eller to talsæt (måske enda 0). 

1.   (x - 7)2 + (y - 2)2 = 25

2.    y = 1/2x - 4 

Benyt substitutionsmetoden.  Erstat y i 1. med udtrykket fra 2. 

 (x - 7)2 + (y - 2)2 = 25 ⇒  (x - 7)2 + ((1/2x - 4) - 2)2 = 25 

Løs nu denne andengradsligning, for at få førstekordinatet til skæringspunkt(erne). 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.