Fysik

Newtons lov

07. januar 2014 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er lidt usikker på hvad jeg skal svare på dette spørgsmål:

Jeg trækker i jorden med en kraft, som er lige så stor, som den kraft, hvormed jorden trækker i mig. (<<Dette er noget Newtons 3 lov siger). Spørgsmålet er så om det kan være rigtigt, for når jeg fortager mig et hop, så rokker jeg jo ikke Jorden i dens bane?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af mathon

Dit træk i Jorden er uendelig lille.

Prøv at beregne det - kun du kender din vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I princippet rokker du også Jorden i dens bane, men ændringen i Jordens bane er så beskeden, at den næppe kan måles, fordi Jordens masse er mange gange større end din masse.


Svar #3
07. januar 2014 af Peter19952 (Slettet)

hvordan beregner jeg dette træk, ved hjælp af newtons 3 lov eller?


Svar #4
07. januar 2014 af Peter19952 (Slettet)

Jeg er lidt usikker på hvordan jeg beregner dette træk?

Newtons 3 lov= F^A=-F^R

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Størrelsen af tyngdekraften på forsøgspersonen er

|Fg| = m·g .

Den acceleration, hvormed Jordens bane ændres, er da via Newtons 3. lov af størrelsen

|aJord| = m·g/M = (m/M)·g

hvor M er Jordens masse. Beregn forholdet m/M for en typisk forsøgsperson med massen m = 100 kg (for eksempel).


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af mathon

             m/M = (100 kg) / (6·1024 kg) = 1,67·10-23


Skriv et svar til: Newtons lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.