Matematik

Punkt i planen

07. januar 2014 af mimok (Slettet)

Jeg får angivet ligningen for planen α, og koordinaterne for et punkt, hvordan undersøger jeg, om punktet ligger på i planen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt punktets koordinater i planens ligning og undersøg, om ligningen er opfyldt.


Svar #2
07. januar 2014 af mimok (Slettet)

mange tak! Hvordan bestemmes planens skæringspunkter med akserne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

På x-aksen gælder der y = 0 og z = 0 . Indsæt y = 0 og z = 0 i planens ligning og bestem x-koordinaten for dette skæringspunkt.

Benyt tilsvarende betragtninger for skæringspunktet med y-aksen og med z-aksen.


Svar #4
07. januar 2014 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Jeg har fået en ny opgave, oplyses planens ligning samt parameterfremstillingen for en linje m, jeg skal bestemme, hvorledes linjen m ligger i forhold til planen, hvad er der ment her?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal sikkert undersøge, om linien ligger i planen, om linien er parallel med planen uden at ligge i planen, eller om linien skærer planen.


Svar #6
07. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Undersøg samspillet mellem planens normalvektor og liniens retningsvektor. Hvis de to vektorer ikke er ortogonale, skærer linien planen i et punkt. Hvis de to vektorer er ortogonale, er linien parallel med planen. Linien ligger enten helt i planen eller slet ikke.


Skriv et svar til: Punkt i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.