Matematik

STX Matematik B. Trigonometri

07. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder og tænker på, hvordan man kan løse denne opgave. Jeg er kommet til den konklusion at svaret må være 0,70 meter. Håber der er nogen, der kan den her. 

Link: opgave 10  

a)

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130524_gl-1stx131-MAT_B.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) BD er grundlinien i en ligebenet trekant med topvinklen 10º. Man har da

|BD| = 2·|AD|·sin(10º/2) = 2·4·sin(10º/2) ≈ 0,6972 m


Svar #2
07. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Ja, sådan kan man også løse den. Tak for hjælpen. 

* Den kan også løses på følgende måde: Her gør jeg brug af den første cosinusrelation. 

a2 =b2+c2-2bc*cos(a)   = 42+42-2*4*4*cos(10) = 16+16-32*0,9848 = 0,4864 = √0,4864 ≈ 0,6974 meter 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, der er ofte flere mulige fremgangsmåder. Du bør dog ikke runde af i mellemregningerne. Med sådanne afrundinger når du frem til en lidt forkert talværdi til sidst. Bemærk også, at det er cos(A), der indgår, ikke cos(a).

Da b = c har man

a2 = 2b2·(1 - cos(A)) = 2·b2·2·sin2(A/2) = (2b·sin(A/2))2 ,

og dermed

a = 2b·sin(A/2)


Svar #4
08. januar 2014 af TheScientist2244 (Slettet)

Tak for informering. Det var en hjælp. 


Skriv et svar til: STX Matematik B. Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.