Matematik

Geometri

08. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Hvis man skal komme med et eksempel hvor man skal bruge sinus

Vil man så godt selv kunne angive en trekant; f.eks at ABC hvor C er ret.

B er 45grader og den modstående katete er 67, altså b også regne sinus ud ved hjælp af formlen:SinusA modstående: hyp

c=67:sin(45)grader =94,75

Kan hypotenusen godt være 94,75? bestemmer man selv værdierne af havd den ene vinkel skal være på og den modstående katetes sidelængde??eller er der regler for det.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, der er da ikke noget til hinder for, at hypotenusen i en retvinklet trekant kan have længden 94,75. I dette tilfælde er den retvinklede trekant også ligebenet, og hvis kateten er 67, er hypotenusen

c = 67·√2 ≈ 94,7523


Svar #2
08. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Ej mange mange tak:)

kan jeg spørger hvad nu hvis man vil lave et eksempel med tangens?? 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.