Kemi

Ligevægtskonstanten

08. januar 2014 af YouloveMelisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lige problemer med at regne frem til ligevægtskonstanten.. Jeg har fået facit, men vil dog gerne vide hvordan jeg kommer frem til det 

H2O2 + I ⇔ H2O + IO-

Jeg ved H2O2 = 0,1 M

I = 0,1 M 

H2O = 0,1 M

IO- = 0,1 M

Kc = 0,043 /M


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af kjsahdsh (Slettet)

K=[H2O]*[IO-] / [H2O2]*[I]


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af mathon

                           -1         0               -2     +1
                        H2O2   +  I2   --->   H2O  +  IO-

.

     ned   op   antal
O    1               2
I              1       2

.

afstemning af op-og nedgange:

                        H2O2   +  I2   --->   2 H2O  +  2 IO-

afstemning af ladning:

                        H2O2   +  I2   +   2 OH-   --->   2 H2O  +  2 IO-

hydrogen og oxygen er afstemt:

dvs                        H2O2 (aq)   +  I(s)   +   2 OH- (aq)   --->   2 H2O (l)  +  2 IO- (aq)
 


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.