Matematik

Ubestemt integral

09. januar 2014 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey er der nogle der kan hjælpe med, at forklare hvordan jeg udregner dette integral :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af mathon

            sæt 
                       u = 1+x2   og dermed   (1/2)du = x·dx      og substituer


           ∫x/√(1+x2) dx  =  ∫ 1/√(1+x2) (xdx)  =  ∫ 1/√(u)·((1/2)du)  =  ∫ 1/(2√(u)) du =  √(u) + k = √(1+x2) + k
                                           substituer                                                               tilbagesubstituer                                                           


Svar #2
09. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Mange tak for det :)!!


Svar #3
09. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Hvor kom (1/2)du egentlig fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af mathon

              u = 1+x2

              du/dx = 2x

              (1/2)·du/dx = x  

              (1/2)·du = xdx


Svar #5
09. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Kan du fortælle mig hvordan reglen ser ud for substitutuion, kan ikke rigtigt forstå det der står i min bog


Svar #6
09. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

Never Mind fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.