Matematik

Elementære integralregningsregler for ubestemte integraler

09. januar 2014 af grapesoda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle kloge hoveder derude der kan hjælpe mig med følgene spørgsmål? - ville være en stor hjælp.

Vis ved hjælp af diferentialregning, at integralregnereglerne gælder.

Stort "Z" står for intregral-tegnet

Z f(x)+g(x)dx=     Z f(x)dx+     Z g(x)dx og     Z f(x)g(x)dx=     Z f(x)dx     Z g(x)dx

gælder.
Hint: Man kan vise det ved hjælp af den såkaldte ”integralprøve”, hvor der diferentieres på begge sider.

Hilsen Benjamin T


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af peter lind

Du skal bruge tippet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af mathon

     ∫(f(x) + g(x))dx = F(x) + G(x) + k

    (F(x) + G(x) + k) ' = f(x) + g(x)

.

    ∫(f(x)·g(x)) dx = F(x)•g(x) - ∫F(x)•g'(x)dx

   (F(x)•g(x) - ∫F(x)•g'(x)dx) ' = f(x)•g(x) + F(x)•g'(x) - F(x)•g'(x) = f(x)•g(x)


Svar #3
09. januar 2014 af grapesoda (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Elementære integralregningsregler for ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.