Studievalg og videregående studie

Psykologi på kvote. 2

09. januar 2014 af oliveragr95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg går til sommer ud af gymnasiet med et helt forfærdeligt snit. Min gymnasietid har været præget af en masse pjæk, byture, skoletræthed og en bunke personlige sager med b.la. en skilsmisse der tvang mig til at flytte selv. På trods af mit snit er jeg dog ikke helt tabt bag en vogn. I de fag jeg tager mig sammen i, får jeg faktisk rigtigt gode karakterer (10-12). Disse fag er dansk, historie, engelsk og til dels samfundsfag. Flere af mine lærerer roser mine afleveringer og generelle evner, men siger at det ikke nytter noget hvis jeg ikke møder op.

Vil dog gerne studerer videre og ved jeg kan, da jeg føler mig langt stærkere på så mange punter, end mine klassekammerater. Vil helst læse noget i retning af journalistik eller psykologi. Men med mit elendige gennemsnit bør psykologi f.eks. være udelukket. Hvad tror i? Kan man komme igennem via kvote 2, eller kigger de selv der på ens gennemsnit og siger at selv det er for ringe. Skal siges jeg har relevant erhvervserfaring, ifht. psykologi. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Du har ikke overvejet at tage 3.g om ?

Det kunne måske give dig betydeligt større frihed. Ellers er der jo optagelsesprøven på DJH som ikke relaterer sig til en gymnasielt snit.

Men din erhvervserfaring skal nok være temmelig omfattende for at sandsynliggøre optagelse via kvote 2 på psyk, da det jo er et meget søgt studie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Seraya

Hvis du har gode karakterer i dansk, engelsk og samf, er du allerede godt på vej. Grundet sygdom har jeg et træls snit fra gymnasiet, men jeg læste dansk, engelsk, samf og mat B op og lavede et fornuftigt kvote 2-snit, og jeg skal til at på 4. semester på psykologiuddannelsen.

På AAU og AU kan du komme ind på karaktersnit ud fra de 4 ovennævnte fag. Sørg for at brillere i de fag, og ellers kan du karakterforbedre efter gymnasiet. Det skal dog nævnes, at der er mange(!) ansøgere til de ~15 pladser, der er i kvote 2, så konkurrencen er hård. Du skal altså regne med at lave et snit, der er 10.5+. Gør du det, er der gode chancer - især hvis du også kan fremvise relevant erfaring.

Fat modet - det kan godt lade sig gøre, hvis man har viljen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Hej Oliver. Jeg vil gerne gør dig opmærksom omkring et punkt uden at jeg selv læser psykologi, som jeg igennem tiden har set hos rigtig mange nyudsprunget venner fra gymnasiet. Specielt fra de elever der har drømme om at komme ind på uddannelser der kræver tårnhøje snit, og som ender med at komme ud med et dårligt snit, der bla kan skyldes sociale problemer, sygdom, dovnskab m.m. Efter kort tid efter gym begynder rigtig mange at ærge  sig over at ikke kunne komme inde på deres drømmeuddannelse. Men det er desværre forsent. Snittet er lukket og kan ikke ændres i fremtiden.

Derfor vil jeg gerne råde dig til enten at tage dig sammen og yde en større indsats for at indhente de høje karakter eller finde på andre løsninger. Nogen hopper over i vuc enkeltfag. Du kan selvfølgelig også bare acceptere det du har :) 

Jeg siger ikke du skal eller bør, men gør dig opmærksom på at så snart du er student, er der intet at gør andet end at søge kvote 2. Det vil jeg kalde at komme igennem nåleøjet.

Rigtig god vind,hvad end du beslutter:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2014 af dannysannem

Jeg bider mærke i din tvivl om journalistik eller psykologi. Hvad med at give tvivlen plads? Gv dig selv lov til at være i tvivl om, hvad det er du brænder for, før du går i gang med en videregående uddannelse. Brug muligheden for at holde et eller to sabbatår. Prøv nogle forskellige ting af gennem arbejde eller højskole eller som frivillig. Det vil være træls for dig at komme i gang med en uddannelse og så først der finde ud at det ikke lige var dig.

Jeg kom selv ud fra gymnasiet i tidernes morgen med et ikke så bragendes godt snit - motivationen var der ikke lige de år. Jeg tog et par år hvor jeg lavede lidt forskelligt. Og så var jeg klar til at vælge studie. Det sjove er jo så at samtidig steg karaktererne på den videregående uddanelse også fordi min motivation var langt højere.

På Rønde Højskole har vi en journalistlinje og en linje med psykologi. Vores elever får på en uforpligtende måde mulighed for at mærke efter, hvad de brænder for. Efter højskolen er langt de fleste afklarede i forhold til uddannelse - og har opdaget mange flere uddannelsesmuligheder end dem de oprindeligt var optaget af.

Håber du kan bruge mit svar til et eller andet :)

/Danny


Skriv et svar til: Psykologi på kvote. 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.