Matematik
polynomiumsbrøker; ekstrema
01. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
hvordan finder man et ekstrema?
hvis man har f(x), skal man så tage f'(x)? og efter sige f'(x)=0 og når man har fundet løsninger, skal man så sige (x,f'(x))?
hvordan finder man et ekstrema?
hvis man har f(x), skal man så tage f'(x)? og efter sige f'(x)=0 og når man har fundet løsninger, skal man så sige (x,f'(x))?
Svar #1
01. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Øh... hvis jeg har forstået dig ret, så spørger du om koordinaterne til ekstremerne i et polynomium.
Har du givet en funktion f, skal du ganske rigtigt starte med at finde f', og derefter løse f' = 0. Løsningerne til denne ligning, er så lig med 1.koordinaterne til ekstremerne, så koordinatsættene finder du altså som (f' , f).
Har du givet en funktion f, skal du ganske rigtigt starte med at finde f', og derefter løse f' = 0. Løsningerne til denne ligning, er så lig med 1.koordinaterne til ekstremerne, så koordinatsættene finder du altså som (f' , f).
Skriv et svar til: polynomiumsbrøker; ekstrema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
