Kemi

Enthalpi og entropi

09. januar 2014 af dfddf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis i kunne hjælpe vil det hjælpe virkelig meget :)

I denne opgave ser vi på dele af hydrogenperoxids fasediagram, og til det er følgende data relevante ved 298 K:

Sm(g)232,95 J mol-1 K-1

Sm(l)=109,60 J mol-1 K-1

a) Forklar hvorfor den molære standard entropi (Sm) er større for gassen (g) end for væsken (l)

b) Beregn standard fordampningsentropien ( ?vapS) for H2O2 ud fra ovenstående oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af Aves (Slettet)

a) Forklar hvorfor den molære standard entropi (Sm) er større for gassen (g) end for væsken (l)

Entropi *kan* ses som et mål for uorden, og i gasfasen er der større uorden eng i væskefasen (gassen udvides til at fylde hele beholderen).

b) Beregn standard fordampningsentropien ( ?vapS) for H2O2 ud fra ovenstående oplysninger.

Gætter på det er Sm(g)232,95 J mol-1 K-1 minus Sm(l)=109,60 J mol-1 K-1, men jeg er ikke helt sikker. :)


Svar #2
09. januar 2014 af dfddf (Slettet)

Forstod ikke lige helt hvad du mente med b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af Aves (Slettet)

Det ser ud til at være tilvæksten i stoffets entropi ved fordampning (kun ud fra en hurtig web-søgning).

H2O2 i gasfasen har molar standardentropi (som du skriver): So(g) = 232,95 J mol-1 K-1

Og flydende: So(l) = 109,60 J mol-1 K-1

Tilvæksten er da 232,95 - 109,60. Det er positivt, og det passer med, at molar standardentropi vokser ved overgang fra l til g.


Svar #4
09. januar 2014 af dfddf (Slettet)

Ved du så hvordan jeg kan beregne fordampningsenthalpien (dvapH) for hydrogenperoxid ved standardkogepunktet 149,8.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2014 af Aves (Slettet)

Jeg vil tro, det er på lignende vis men med Ho i stedet for So, men jeg er ikke sikker.


Skriv et svar til: Enthalpi og entropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.