Matematik

Ligning for tangenten

09. januar 2014 af champagnie (Slettet) - Niveau: B-niveau

"En funktion f er bestemt ved f(x)=1,01x+x1,5
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))"
Jeg har brug for lidt hjælp her. :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 2 . Differentier funktionen f(x) og beregn så f(2) og f '(2) og indsæt i tangentligningen.


Svar #2
09. januar 2014 af champagnie (Slettet)

Hvordan ville du differientere funktionen? Finder det lidt svært, da jeg ikke er inde i hvordan man gør det med en funktion der er opløftet i x :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt (se i bogen), at

(ax)' = (eln(a)·x)' = ln(a)·ax ,

og at

(xn)' = n·xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af Baldy1 (Slettet)

Jeg har fundet et rigtig godt eksempel, du alternativt også kan kigge på her                                                     --> http://matlet.dk/tangentbestemmelse/ 


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.